Pelin säännöt
#1
SÄÄNNÖT
Live and learn Alexandria on foorumiroolipeli, jossa siis pelaaminen tapahtuu haluamallasi pelialueella joko kahden pelaajan tai isomman ryhmän välillä vuorotellen.

-Peliviestit ovat tarinamuotoisesti kirjoitettu oman hahmon näkökulmasta ja yleisesti pelaajat suosivat tässä imperfektiä (hän meni).
-Pelaaminen käydään suomen kielellä ja myös hahmon repliikit olisi hyvä kirjoittaa samalla kielellä kuin itse teksti (ellet ole sopinut muuta pelikaverisi kanssa).
-Peliin liittymättömät, off-game viestit kirjoitetaan esimerkiksi sulkumerkkien väliin ((tuletko huomenna pelaamaan?)). Tähtiä ei käytetä kun ilmaistaan tekemistä (*hän meni*).
-Online-pelit tarkoittavat nopeampia ja lyhyempiä peliviestejä, kun taas offline-pelit tarkoittavat hitaammin, mutta pidemmin kirjoitettuja rooleja.
-Kun peleissä tapahtuu seksuaalista kanssakäymistä tai tarkasti kuvailtua väkivaltaa, siitä täytyy ilmoittaa otsikossa k-merkinnällä.
-Kiinnittäkää huomiota myös oikeinkirjoitukseen, jotta viestiäsi olisi miellyttävämpi lukea!
-Autohiittaaminen (toisen hahmon luvaton liikuttaminen), muchaus (hahmon voittamattomuus) ja metapelaaminen (hahmo tietää kaiken menneisyydestä, tulevasta ja vieraasta hahmosta) ovat kiellettyjä. Autohiittaamisesta voi erikseen sopia vastapelaajan kanssa tai kysyä yksinkertaisesti lupaa yksityisviestillä tai muualla.
-Trollit ja copycatit ovat myös mustalla listalla, joten luodaan vain se yksi tunnus ja luodaan hahmo omaa mielikuvitusta käyttämällä eikä kopioida muiden tai vaikkapa elokuvan hahmoja.
-Roolipelin chatissa yksityiskohtaiset keskustelut päihteidenkäytöstä ja rikollisista touhuista eivät kuulu Live and Learn Alexandriaan.
-Käyttäydytään muutenkin toisia kohtaan kohteliaasti ja kiusaamistapauksista yms. olisi hyvä ilmoittaa ylläpitäjälle.
-Hahmorajaa ei ole, mutta liiallista hamstrausta olisi hyvä välttää.
-Ensimmäisen ja toisen hahmon välissä täytyy olla yksi peli kokonaan pelattu, kunnes saa laittaa uuden hahmon hyväksyntään. Siitä eteenpäin riittää, että uudella (ja myös niillä vanhoilla) hahmolla on ainakin yksi peli laitettu kunnolla käyntiin.
-Hahmon jakaantuminen useampaan peliin yhtä aikaa on sallittua ja näissä tilanteissa aikajanan käyttö on suotavaa.
-Hahmojen esittelyissä olevat kuvat saavat olla kooltaan maksimissaan noin 850px, jotta ne eivät venyttäisi turhaan foorumia.
-Avatarin maksimikoko on 150x150 ja pidetään kohtuullisuus myös allekirjoituksessa olevien tekstien sekä kuvien kanssa. Eli ei mielellään mitään hirvittävän suurikokoista liikkuvaa/välkkyvää kuvaa.
-Ikäraja Live and Learn Alexandriassa on 15 vuotta, mutta siitä voi joustaa, mikäli ylläpito katsoo, että on kykeneväinen pelaamaan vähän vanhemmassa porukassa – ja ennen kaikkea pitämään pelitason hyvänä. Aloittelijat ovat siis ehdottoman tervetulleita!
-Roolipelin aktiivisuussääntö on puoli vuotta eli mikäli pelaaja ei ole käynyt foorumilla pelaamassa puoleen vuoteen, häneltä kysytään jatkosta ensin chatissa tai yksityisviestillä ja tunnus poistetaan kokonaan foorumilta, jos pelaaja ei vastaa tai ole alkanut pelata.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)